Het Team

Vocal & Performance Academy

 Dicle Adrianna Amara

Founder VPA & Vocal Coach for Professionals

Meet Dicle Adrianna Amara Amsterdam-based entrepreneur, and founder of the Vocal & Performance Academy. She is a renowned singing coach and the inventor of her own unique method, VPA work-outs and VPA Gym. Dicle is widely recognized as the successful vocal coach of almost all the biggest superstars in the music industry. Her expertise and experience have made her one of the most sought-after vocal coaches in the world.

Simone

Vocal Coach

Simone is cum laude afgestuurd als zangeres aan het Conservatorium in Amsterdam en geeft al een aantal jaar zangles en pianoles!
Ze heeft een musical achtergrond en heeft ook de opleiding aan de Frank Sanders Akademie afgerond.

Luna Mae

Vocal Coach

Luna Mae is jarenlang achtergrondzangeres bij o.a. Ronnie Flex, Bizzey, Jayh en Glennis Grace. Maar de qua sound met Joss Stone gelijkende zangeres brengt ook geregeld eigen materiaal uit. “Ik wil graag mooie muziek maken die rechtstreeks uit mijn hart komt. Daarmee hoop ik ook anderen te raken.”

Sem

Vocal Coach

Sem heeft op het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd met als hoofdvak zang en haalt haar muzikale inspiratie uit genres zoals Jazz, (Neo)-Soul en R&B.

Chanou

Vocal Coach for children and young adults

Chanou is een singer/songwriter en is afgestudeerd aan de Herman Brood Academie. 
Bij VPA geeft zij zanglessen en songwritingles!

Bram 

Vocal Coach

Bram is een singer-songwriter in hart en nieren en hij kan zowel gitaarspelen als achter de piano de mooiste klanken laten horen.
Hij heeft verschillende tv-programma’s gewonnen en weet hoe het is om auditie te doen! 

Roos

Creative Editor & Administration
VPA Agency
VPA Retreats
VPA Agency

Roos is verantwoordelijk voor alle creatieve uitspattingen van VPA! Met veel redactionele kennis en een dosis kleur en vrolijkheid zal ze het team vanuit het zonnige Spanje ondersteunen.

Darleen

Creative director
& Choreographer
VPA AGENCY

Als danseres heeft ze de hele wereld over gereisd en vele grote grote concerten en shows mogen dansen.
Haar grote liefde en specialisatie is HipHop.
Ze werkt met verschillende top artiesten als: Frenna, Hadise, Emma Heesters en Bizzey.

Deborah

Choreographer
VPA AGENCY

Deborah is al jaren werkzaam als danseres en choreograaf. Ze heeft met verschillende artiesten gewerkt onder andere met:Daddy Yankee, French Montana, Red One, Kings of Leon, Emma Heesters en Bizzey.

Tegga

Main Choreographer
& Creative Director VPA AGENCY

Tegga heeft gewerkt met artiesten als French Montana, daddy Hankee, Hadise, Emma Heesters en met verschillende opdrachtgevers als: MTV, Sony Music. Nickelodeon en fashion week!
Ze choreografeert onder andere concerten, videoclips en commercials.

Dennis Kox

KNO-Arts voor professionals

Dennis Kox studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Van 2006 tot 2011 volgde hij zijn opleiding tot KNO-arts in het LUMC te Leiden, waar hij nadien nog een half jaar werkte. Van 2011 tot 2014 werkte hij als fellow KNO in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht.
Momenteel werkt hij als ENT-surgeon in de Vijf Meren Kliniek in Haarlem.
Specialisatie: zorg rondom de professionele stemgebruiker.

Henriette & Ricky

Logopedist / stemtherapeut

 Vocal Massage zorgt voor ontspanning van de spieren die je gebruikt wanneer je zingt of spreekt. Zingen is topsport en vergis je niet, spreken óók! 
Vocal Massage zorgt voor minder spanning rondom het strottenhoofd maar werkt ook om deze hoge spierspanning te voorkomen. De Vocal Massage zorgt voor meer flexibiliteit van het strottenhoofd, een betere doorbloeding van de spieren, een kortere hersteltijd en vermindert daardoor de kans op blessures.

Rushan
The Fishermans Collective

Muzikanten/Band

Rushan West is op zestienjarige leeftijd begonnen met het spelen van de basgitaar. Op tienjarige leeftijd begon hij met zingen en drummen in de kerk.
Samen met The Fishermans Collective gaat hij aan de slag als bandleider.

Ondertussen heeft hij het voorrecht gehad om te werken met artiesten zoals: Frenna, Zoe Tauran, Jonna Fraser, Glennis Grace, Idaly, Kevin en Roxeanne Hazes.

Delany

Vocal Coaching VPA (kids&teens) & performance coaching

Van jongs af aan stroomt entertainen door haar bloed. Delany staat al een poos in de schijnwerpers en is een allround artiest: ze zingt, rapt, danst, schrijft, en produceert.

In mei 2019 heeft Delany een contract getekend op het label 777, de platenmaatschappij van Frenna. Haar eerste singlerelease ‘Fake Love’ is een samenwerking met Frenna.

Rafael

Piano Teacher (all ages)

Rafael Maijnard, is een componist, producer, piano-docent, keyboardspeler/pianist en zanger.

In september 2019 besloot Rafael, dat hij zich meer wilde gaan focussen op het componeren van nummers, met als doel een nadrukkelijkere legacy achter te laten in de muziekwereld.

Rafael heeft de studio mogen delen met grootheden zoals; Ronnie Flex, Yade Lauren, Maan, Lil Kleine, Frenna, Katnuf, SFB, KM, Jiri, Maan, Jayh, Jonna Fraser, Priceless, Caza, Idaly en
veel meer.

Faby

DJ teacher/course

Faby Forster is een 23-jarige DJ, zangeres en songwriter die is geboren en opgegroeid in Spanje. Met haar Peruaanse en Amerikaanse afkomst mengt ze diverse muzikale culturen. Met haar originele sound en unieke flows zal je zeker niet stilzitten!

Bij Vocal & Performance Academy geeft zij DJ cursussen! aan beginners!

Shalisa

Vocal Coach & Songwriter Teacher

Shalisa won op 3 oktober 2015 de nationale finale van het Junior Songfestival 2015 met het liedje Million Lights. Ze vertegenwoordigde daarom op 21 november 2015 Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival 2015 in Bulgarije. Ze werd daar vijftiende van de zeventien.
Sinds mei 2016 is ze te zien als Nina in de Disney Channel-serie Just Like Me!. Ze is de stem van Disney-prinses Elena van Avalor, naar de gelijknamige serie op Disney Channel. In oktober 2017 bracht het internationale label Hollywood Records, onderdeel van Disney Music Group, haar debuutsingle Not Alone uit.

Camilo

Vocal Coach

Camilo is al jaren actief als achtergrondzanger van o.a. Anouk, Alain Clark, Glennis Grace en Do. Ook tourt hij als een van de vaste vocalisten van Candy Dulfer de hele wereld over. Zijn liefde voor R&B en soul hoor je terug in zijn sound. Als coach stimuleert hij zijn leerlingen om het maximale uit zichzelf te halen.

Isabèl Usher

Songwriting Teacher
VPA Retreats

Isabèl Usher (24) is platinum-songwriter en schrijft voor artiesten in zowel Nederland en buitenland. Ze schrijft o.a. voor: Zoe Tauran, Sigourney K, Yade Lauren, Frenna. Dit jaar is ze begonnen aan haar TikTok-carrière, met als resultaat dat ze zelf ook in de spotlights staat.

Haar eigen song: ‘Ik kom weer thuis’ is miljoenen keer gestreamd. Tijdens de VPA retreats geeft Isabel songwriting lessen aan onze opkomende vrouwelijke artiesten.

 Renske te Buck

Songwriter Teacher
VPA Retreats

Renske te Buck is een songwriter uit Amsterdam en heeft meegeschreven aan meerdere hits zoals: Katnuf – Van Mij Zijn, Roxy Dekker – Suggar Daddy, Bankzitters – Entourage.
Daarnaast is ze A&R manager bij laser by Sony Music.

Bij VPA retreats geeft ze songwriting les aan opkomende vrouwelijke artiesten en is ze jaarlijks verbonden bij de VPA x ADE masterclasses.