Jason

Vocal & Performance Academy

Dansdocent

Jason Mercera

Jason is een allround dansdocent, gespecialiseerd in Urban Dance en is ervaren in unieke choreografieën bedenken.

Tijdens zijn opleiding werd Jason aangetrokken door de verscheidene urban dansstijlen als Vogue, Dancehall en Waacking. Hij volgde workshops en lessen van bekende dansers en choreografen uit New York, onder meer Anthony Burrell (Beyoncé), Leyomi Mizrahi,Aviance Milan en Archie Burnett. Inmiddels is hij een veelgevraagd docent voor deze urban dansstijlen.

Danser, Choreograaf & Theaterproducent

“We’ll take it to the highest level”

Dansstijlen

Urban styles, African, Jazz, Tap dance


Biografie

Opleiding

Lucia Marthas (directeur Institute of Performing Arts Lucia Marthas) herkende talent en zodoende vroeg zij Jason te auditeren voor de academie. Hij werd aangenomen en volgde naast zijn basisschool in Capelle a/d IJssel de vooropleiding Dans. Jason vervolgde de vooropleiding met de weekendklas toen hij naar de middelbare school ging. Het op en neer reizen en het hebben van weinig vrije tijd toonde de toegewijdheid van Jason aan het vak. De overgang naar Het instituut Dansleider/Artiest aan hetzelfde instituut was dan ook een logische keus om zijn opleidingstraject te voltooien. Binnen drie jaar rondde hij de versnelde versie van de Internationale opleiding Institute for Performing Arts af, om vervolgens aan het werk te gaan in de entertainmentsector.


Werk

Van kleins af aan was de geboren en getogen Capellenaar al actief in de podiumkunstwereld. Op slechts achtjarige leeftijd auditeerde hij voor de rol van kleine Simba in The Lion King. Uit de vele aanmeldingen werd hij gekozen om naast Carolina Dijkhuizen en Eric-Jan Lens de hoofdrol te vertolken. Maar liefst drie seizoenen (2004-2007) speelde hij kleine Simba in het Scheveningse Circustheater en daarmee was de basis van zijn carrière gelegd.

The Lion King was niet de enige plek waar Jason al vroeg zijn talentmocht tonen. Vanaf zijn twaalfde stond hij in diverse shows als uitvoerend artiest. Op televisie vallen hieronder onder meer: (Junior) Eurovisie Songfestival (AVRO), Televisier-Ring Gala (AVRO), Prinsengrachtconcert (AVRO), Kids Choice Awards (Nickelodeon) enPopstars (SBS6). Daarnaast was hij in het theater te zien in diverse theatershows van Joop van den Ende Theaterproducties, Henny Huisman en in dinnershows. Tevens werkte hij mee aan videoclips van o.a. Ralf Mackenbach, deed hij diverse voice-overs in o.a. iCarly (Nickelodeon) en The Naked Brothers Band (Nickelodeon), en liep hij modeshows in binnen- en buitenland. Hij heeft langere tijd gewerkt voor Sony Entertainment en choreografeerde videoclips voor o.a. Nina June, Shelton Telesford en Suleigha Winkel.

Tevens is hij de oprichter van JME Agency, een internationaal entertainment bureau voor allround performers/dansers en modellen.


NederlandsEnglish